Tapakouluttaja, tietokirjailija Helena Valonen

Olen iloinen saan palvella sinua ja ryhmääsi tarvittaessa.

helena_valonenMiksi valitsisit juuri minut kouluttajaksi? Hyvine tapojen vankka hallinta, käytännön esimerkit värittävät luentoja ja jäävät jokaisen mieleen, innostava asiakokonaisuus, suunniteltu vastaamaan aina tilaajaan vaateita sekä luennoitsija Helena Valonen uskaltaa haastaa kuulijat ottamaan hyvät tavat menestystekijöiksi.

”Se mitä luulet osaavasi, estää sinua oppimasta uuttaa”, joten käyn itse jatkuvasti oppimassa tapoja. Oivallus syntyy uudessa ympäristössä, toisten kanssa vuorovaikutuksessa. Tapaan Euroopassa kollegoja sekä kirjoitan uusista tavoista. Tähän mennessä olen kirjoittanut 13 kirjaa suomenkielellä tavoista. Olen juuri palannut kolmen vuoden oppimatkalta ja todennut, oli hienoa vaalia tapoja oppimisprosessin merkeissä sekä Euroopassa että Aasiassa.

Kaikki alkoi kauan sitten: Neljä vuosikymmentä sitten sain kutsun tiimiin, joka valittiin hoitamaan edustustilaisuuksia viikoksi Saksaan. Etiketti, tavat sekä isäntien tarkat ohjeet loivat tilaisuuksiin hyvän ja luontevan toimintailmapiirin, oli hienoa olla tiiminjäsen.

Vuosien varrella olen saanut järjestää monen tasoisia tilaisuuksia. Tapakirjat ovat olleet yksi tärkein työvälineeni perusosaamisen lisäksi. On ollut ilo ja kunnia tutustua todella taitaviin isäntiin ja roolinsa hallitseviin vieraihin. Valitettavasti tietoa on kerääntynyt myös runsaasti siitä, millainen on huono, roolinsa hallitsematon isäntä tai kelvoton vieras. Työhöni olen suhtautunut kunnioittavasti tekemällä kaiken niin hyvin kuin olen taitanut.

Hiljalleen ammatillinen tapatoimia juurtui luontevaksi osaksi persoonaani. Kiitos, ole hyvä, hyvää päivää, small talk sekä hyvät tapanormit muuntuivat hiljalleen päätyökseni. Luentoja, koulutuksia, edustustiimien matkoja sekä omaa oppia on kertynyt 28 vuoden aikana runsaasti. Toivon että tapaamme kun sinulle sopii.

 

Yhteistyöterveisin
tapakouluttaja, tietokirjailija
Helena Valonen